Träningsdag hos Linnea!

Hej bloggen!

Idag har jag varit och tränat hos linnea, så jag snodde 2 bilder på min fina daisy från hennes blogg.. :D
PS.Vill även tacka mia på bloggen Miifi för att jag vann hennes veckans blogg! DS.

Uppe tidigt + Hinderinlägg!

Hej påer!

Idag är jag uppe tidigt (även fast jag har lov!!) men det är för att jag måste fixa och trixa i ordning med kaninerna, för jag ska åka till Linnea och hoppträna! :D Dit tar jag med mig Callie & Daisy, Vi prövade med att få in doris i bilen igår kväll, för att veta vilka jag skulle ha med. Men hennes transport bur rymdes inte för att jag har med mig 2 hinder som ni också ska få se i detta inlägg.. ;D OBS! Jag har endast tagit med dom jag använder mest!
Mina hinder:

Trappan - Trixie
Mycket fint hinder, använder det ALLTID när jag tränar!
Gamla lillebron - Libraartic OMÅLAD
Riktigt gammalt hinder från libraartic, Men det är fint!
Gamla storebron - Libraartic
Oj oj oj.. Gammalt säger jag bara! Men funkar fint till alla sorters banor, jag själv brukar kombinera denna med ett rätuppstående bakom, iaf när jag tränar doris!
Kroken - Hemmabygge
Jag vet inte vad jag tycker om det hära hindret.. Men jag ska stoppa dit riktiga märlor, för spikarna kan vara vassa!
Femman - Hemmabygge
Inte direkt super fint hinder.. Men ack så bra! Den ska jag också fixa till, mest med märlorna.
Starten - Trixie
Använder det inte till något annat än start, eller mål hinder. Men det är bra om man ska precis lära en kanin att hoppa!
Dom dära hinderna använder jag alltid när jag tränar. Har ju betydligt många fler! Men orkar inte ladda upp dom bilderna nu.. Kan komma senare i något annat inlägg ;)

Jag och callie framför kameran!

Tjoh på dig min lilla blogg!

Tihii, jag fotade mig själv med Callie i fredags. Enjoy c:
kramiz♥

Halloween tonight! :DDD

Cha cha bloggen! :D

Idag så har jag haft såå kul!
Varit med kaninerna när jag kom hem, myyste med doris♥ och callie fick också mera omtanke idag, eftersom att det är fredag och HALLOWEEN! Eller ja, jag gick iaf Bus elr Godis idag men aa XD Nu ska jag mata ninerna, bilder från dagen kommer imorgon. Men för att ni ska få nå att roa er med så får ni, kära läsare, en liten bild! :D
Love you Sävast kärleken är stark♥

Tihi :D

Hahaha!!
Hade tråkigt så jag gjorde något flum å flabb i pizap XDD
Kaninerna längtar väl också till halloween? Iallafall mina, dom ska få lite extra halloween mys på fredag, fast imorgon för daisy! ♥

Onsdag!

Yääy! Idag är det onsdag!! Jag har längtat as mkt bara för att vi ha syslöjd! XD

Alla andra tycker typ att det är jätte tråkigt.. Men inte jag!
Uppdatering:Callie är hemma hos mig nu eftersom att wilma är i USA! ;)


Erkänn liite söt?!

Y´ber segarn på att uppdatera XDD

Här har ni mig, segaren som typ rullat sig i sirap??!! Updaterar som en apa känns det som.. Haha ;)

H a l l o w e e n

Tihi, fixade något i picnik till daisy's uppfödare! :D
Hon är från sävast kärlekskull ;)

på min förra blogg..

..Gjorde jag ett inlägg om alla mina selar. Det ska jag göra på den hära bloggen med!
Jag har alla sorternas selar, H selar,Bogselar,och bröstselar! Såklart finns det fler men dom räknas tyvär inte som selar till hoppkaniner. Du kan givetvis köpa en sele på djurmagazinet och använda den, men kom ihåg att "d ringen" (där man fäster fast kopplet) MÅSTE sitta längst ner på selen, magbandet. Annars kan kaninen göra sig riktigt illa! På djurmagazinet och andra butiker så finns det selar som ser ut som en liten tröja, jag vill bara observera att dom är till råttor och inte till kaniner, dom kan även lätt ta sig ur den selen och har riktigt svårt att röra sig i den!
Bröstsele
Bröstselen är tillför dom som har kaniner som är snabba,spralliga, och drar väldigt mkt i kopplet. Du måste ha en riktigt stor oh grovvuxen kanin om denna sele ska vara den första selen. Eftersom att det är riktigt svår att hitta storlekar på en bröstsele, för att den är onesize! Det går såklart att spänna åt kring hals och mage på denna sele, men har du en sprallig kanin ska du helst köpa en bogsle i small som första sele och dra upp banden kring halsen, annars tar dom sig ur den. Doris är super snabb,galen och sprallig. Jag gjorde ett mistag och hade H-sele som hennes första sele, för att hon tog sig ur bogselen. Men med en H-sele så drar det mycket kring halsen om dom är snabba/spralliga.
Bogsele
Bogselen är den näst populäraste selen, efter H-selen!
En bogsele är till för en lugn kanin som Verkligen passar i storleken då bogselen är väldigt lätt att ta sig ur. Daisy använder bogsele då hon är precis mitt emellan lugn, och dragig. Hon är helt perfekt i bogsele! Hon hoppar även bättre i den. bogselen är rätt så lätt att röra sig i för din kanin.
H-sele
Daisys förra sele. Dessa selar är den vanligaste selen i djur butiker m.m.
En H-sele kallade jag och wilma förrut för "strypselen" då den har 3 band -
1.runt magen
2.runt halsen
3.Bandet som håller ihop dom 2 andra banden.
Denna sele är nästintill omöjlig att ta sig ur för din kanin. Men även riktigt jobbig och dålig för kaniner som drar.
Koppel
Jag använder ett koppel som är minst 2 m långt. Det blåa kopplet som ni ser på bilden är 3m långt och perfekt för doris men jag ska köpa ett 4m koppel till daisy. Jag har fleera koppel men jag orkade inte fota alla XD

Första videon på typkaniner.blogg.se!!

Doris hopptränar! Kommentera gjärna vad ni tycker om henne :D <3
http://www.youtube.com/user/typkaniner?feature=mhee#p/a/u/0/gFIyxtJpAYU
Kramiz! //Hanna

Foder inlägg!

Hej bloggen!

Idag hade jag tänkt att berätta lite grann om mina kaniners foder och vad dom äter!
Självaste fodret som jag ger heter då "Carrier"
Detta foder är enligt mig det bästa fodret för din hoppkanin! För det är bara rena pellets. Och när det bara är pellets så är det ingen större risk att det förekommer några onyttigheter i fodret. Om du själv då inte väljer att blanda detta foder med något annat foder. Utan tillsatta foderblandningar håller din kanin sig i form om du inte ger foder i överdrift! Doris, hon får 1 dl av detta foder då hon inte är speciellt stor och behöver växa, och doris håller i gång väldigt bra då hon är ute i hagen varje dag om vädret tilllåter, om det tex regnar ute så är hon lös i vårat garage där hon bor eftersom att det är riktigt väl städat eftersom att jag har djur där inne. Ingen bil har stått i garaget heller, för annars skulle inga djur kunna bo där då det kan vara farliga avgaser och gifter i luften! Daisy, hon har precis börjat "lugna ner" sin bantning lite grann och får för tillfället lite mindre än en halv dl foder. Jag springer även med daisy riktigt ofta då hon måste gå ner i vikt för att få leva ett sjukfritt liv utan hjärtproblem! Båda mina kaniner får grönsaker varje kväll.
Såhär ser pelletarna ut!
Sedan får mina kaniner såklart hö! Eftersom hö är standardfodret för en kanin så får dom ganska mycket hö varje kväll. Beroende på hur mycket mat dom får! Vad jag har förstått kan kaninen inte bli tjock av bara hö, tvärtom. Om du bara ger din kanin hö och vatten så kommer dom basera höet som sitt foder och då behöver dom mycket mer hö för att kunna bli nån tillstymmelse till mätt, en bra bantningsmetod som daisy hade ett tag under hennes extrema bantnings period under sommaren, som faktiskt gav resultat och nu är hon iaf lite tunnare än vad hon var före. Men hon bantar fortfarande för hon måste fortfarande gå ner mkt mer!
När jag matar doris kvällen före en tävling så kan hon få en sånhära pinne istället för grönsak. Det är för att hon behöver mkt energi till morgondagens tävling ;) !
Kramiz!♥

Sorry..

Hejj bloggen!
Förlåt.. Men jag har verkligen inte haft tid att blogga :/ Sorry!
Vet inte vad jag ska blogga om, det är därför jag inte har bloggat..
Kom gjärna med förslag! Kramiz!♥


Länkbyte med Blommiz! ;P

Min data är lite cp så jag fick inte upp någon bild D:
Men jag och Vilma har iaf gjort ett länk byte så nu kära läsare är det bara att LÄSA HENNES BLOGG!!!
Tihhi, tog i lite men allvarligt, den är bra! http://vilmabloom.blogspot.com ;))

Hemkunskap!

Hej Hej bloggen!

Idag så åker jag direkt till sporthallen, för mittemot är skolan som vi har köken i, för hemkunskapen! :D
Idag tror jag att vi skulle baka matbröd men jag är inte heelt säker..
Ni får lova att nöja er med en bild, jag bloggar så fort jag kan senare!
Doris som bebis!♥♥

Kunde verkligen inte hålla mig..

..Från att blogga, här kommer svaren från min Fråge stund! Vill även passa på att tacka Victoria till tusen, jag vann hennes veckans blogg och det betyder GULD värt! :D
hur många kaniner har du? - 2, fast daisy är på dispans hos min kusin då min pappa är allergisk, men under sommaren kan hon därremot vara hos mig för då sover hon ute.

vad har du för kamera? - Jag har 2 olika, en Olympus och en Kodak Z981

vad är det roligaste med att fotografera? - Att man tillslut kan få riktigt fina bilder, och man har lätt för att bli nöjd!

vilket är ditt favoritpogram? - Om du menar på tv så är det Top model ;)

vad är dina kaniner för raser? - Har haft en hermelin kanin, Dom jag har nu är Dvärgvädur. Doris har även spår av holländare.

hur högt har du hoppat med dina kaniner? Både träning och tävling. - Båda mina kaniner kan hoppa hur högt dom vill men jag tränar inte så mycket högre klasser för då kan kaninen få en vana att putta ner bommar i lägre klasser, men jag tränar elit HÖJD med daisy för där satsar vi på elit.

Hur länge har du haft kaniner? -  Nästan 4 år.

Hur ofta tävlar du och vad är dina kaniner klassade? - Jag tävlar nästan varje helg om jag inte har något förhinder. Kolla längre ner för att se vad dom har för klassning!

Vad är det roligaste med att blogga? - Att det faktiskt finns riktigt underbara lärase, som tycker om det man skriver om och uppskattar sitt jobb på bloggen ♥

Vilka är dina favoritbloggar? - Vickevictoria,Svartkanin,Rabbitever och Kulltorpsbramaa. Alla på blogg.se ;)

Har du några fler djur är kaniner? - Har haft en uppfödning av vandrande pinnar XD

Går du i någon sport? - Yes, Fotboll,Innebandy,Dans och kaninhoppningen ;)

Har du några syskon? - Om inte kaninerna räknar, nej.

Vilken klassning har dina kaniner? - Daisy: Rak: Medelsvår
Krok:Lätt 1*
Höjd: Ejelit 1*
Längd: Ejelit

När ska du på nästa tävling? - Söndagen den 30

Vad har du för mål med doris? - Solrosgårdens Gt Ch Whisper of the heart :)

Vad har du för mål med daisy? - Att få starta på SM i höjd!

Vem är din "drömkanin" ? - Den viltgråbrokade hanen i denna annons:http://www.skhrf.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=39497

Hur många kaniner vill du ha? - 4 st, så 2 till blir nog bra, man ska ju kunna ta hand om dom också ;)

vad tycker du om min blogg? - Riktigt bra!Frågestund!!!

Fråga vad du vill, allt du kan tänka dig mellan himmel och jord!!

Gäller att bjuda på sig själv ibland..

.. Även fast man kan se lite ful ut ^^
Tihihi, diggar min nya spegel lite.. ;D
Hoppas mina läsare like it när man bjuder på sig själv lite grann. Sluta gräva upp fel åt mig, du lär ju åtminståne få gräva till kina.

Lördag och ont i armen..

Hallo bloggisen!
Idag så jag jag jätte ont i min arm.. Det är för att igår så tog vi spruta mot mässling,röda hund, och påssjuka..
Idag tror jag att vi ska och handla med Lina m.m ;)
Bjuder på lite färska bilder sen, men jag orkar inte nu.. är för tröött! XD

Fridayy friday! :D

Hallo bloggen!!
Idag är det FREDAG! Äntligen, ikväll ska jag bara chilla,se på idol och vara med kaninerna! <3
Bjuder på en bild hära..
Guuuud så söt hon ÄR! <3<3<3<3

BILDBOMB! XD :D <3

Bildbombar men bilder på Daisy från våran springtur förra veckan♥
Avslutar bildbomben med 2 intee så bra bilder på mitt bett från TSI!! Det gör ondare än vad det ser ut att göra.. I promise..
Bilderna är usla.. I know! Var ju tvungen att fota med vänster hand x)

Såklart jag kan svara..

..På din fråga!
Fråga: Kan hermeliner bo ute på vintern? dom är ju så smååå! kram!
Svar: Alla kaniner kan bo ute på vintern vad jag vet, storleken ska inte spela någon större roll. Det ända du behöver göra är att fylla deras "höhus" (om dom har något sådant) proppfyllt med hö så dom kan bädda och fixa å trixa! Och så äre det viktigt att du har isoleringsskydd på vattenflaskan för annars fryser vattnet under vintern. Sådant går att köpa på djurmagazinet och teddytassen.se
Hoppas du blev nörjd med svaret! :D

Love u! <3

Saknar dig MEST! Underbara Busan! ♥

Ska du inte joina?..

..Vickes Veckans Blogg!? :D
Jag är med, joina du också!
Vickes blogg är värkligen JÄTTE BRA! Vi har samma intresse, kanin hoppning!
Kramiz och hoppas jag vinner! XD <3 :D

Mina bebisar!

♥♥
Ni fyller min värld med kärlek! ♥

Dålig uppdatering..?

Förlåt kära bloggläsare!
Jag vet själv att jag inte har så många men..
I vilket fall vill jag säga Im sorry för jag inte uppdaterar speciellt bra.. men nu hoppas jag ni blir glada när jag säger att jag bjuder på bilder på daisy när hon hoppar höjd i söndags! :D
Dom är fotade av Kanin fotografen LINNEA! XD


Lovar att förbättra mig!♥

Dag 17 - Bilder jag har målat (Y)

Hihi, så fuula!

Dag 16 - Min ritplatta

Heter wacom bamboo pen! :)
Jag målar på den lite då och då, kan visa er några bilder som jag har målat sen. Kanske ikväll om jag har tid ;) Det här är 3dje uppdateringen för idag så vi får se om jag orkar, ni har iaf något att roa er med nu! Här kommer lite bilder på min kära ritplatta!♥
Inte direkt världens finaste bilder men aa.. Om ni vill få en bättre uppfattning av hur dom ser ut så är det bara att gå in på Google och söka på Wacom Bamboo Pen och tryck bilder :P
Kramiz på er! Nu drar jag mig mot Wilma..

Jag spillde yoghurt på min onepiece

Hej bloggen!!

Idag så var jag i skolan igen, jag var ju hemma igår ;)
Glömmde visa er lite RAND0OM bilder på min onepiece, spillde yoghurt på den igår när jag åt frukost.. Vet inte varför jag började fota en skitig onepiece men varför inte XD Nu får ju ni kära bloggläsare, lite att roa er med!
Enjoy the random pictures when you can.. ;D

I've missed you, never kissed you


AS DISSA att mina händer inte ser liiite fail ut? XD
Har jag tråkigt eller vad??? -.-

Frukost

Hih, typ en minibildbomb om min frukost! x)

Hej bloggen!
Jag är hemma från skolan idag för jag är jätte förkyld och igår så hade jag lite feber..
Tror jag bara ska ta det lungt idag, måste strax ut en svängis med daisy och jogga ;) Hålla koll på vikten vetni..
Men eftersom att jag är hemma idag så kan ni bara förvänta er en sak, SUPER UPDATERING ;D
Bloggar som sagt mer sedan, Kramiz på er! ♥

Dag 15 - 6 bilder på mina kaniner!

Naww!
Här flyger daisy över 50 cm!
Söta va?! ♥♥

Tävlar hos vicke!

Nu är jag med och tävlar om 2 nagellack hos Vicke! :D
Färgerna jag hoppas på att vinna är nog turkos,corallrosa och så var jag bara tvungen att ta ett tredje alternativ för jag kunde verkligen inte bestämma mig, så jag valde Svart. ;)
Kram på er bloggen och hoppas jag vinner! XD
Tävla du med hos http://vickevictoria.blogg.se !

Pictures of my day

Yes, här kommer lite BILDER från imorse! :D
Foto & Redigering av MIG! ;)
Ganska nöjd med dessa bilder!
Nu ska jag ut oh springa med daisy.

mina tjejer äger!! <3

Mina "små" långöron.. <3 <3
Daisy tog pinne i både höjden och krok!! Doris blev msv i krok med :D !!
Dom är bäst, kan it låta bli att svär när man är så jäkla glad! <3<3<3

RSS 2.0