Lär din kanin att hoppa! Lärt mig mycket från IFokus..

Tänkte ta upp diskussionen som jag lärt mig mer av från kaninhoppning IFokus - Lär din kanin hoppa

Efter att ha suttit och läst igenom en massa trådar och inlägg på Kaninhoppning IFokus, så tyckte jag att ja kunde nog mycket om allt så jag tänkte att ni skulle på erfara lite av det, just att lära din kanin att hoppa!

1. Sele och koppel! Om du vill veta mer om vilken sele du ska använda för att den ska passa just din kanin, läs här!:http://typkaniner.blogg.se/2011/october/pa-min-forra-blogg.html#comment man får dock inte använda koppeldosa.

2. Låga hinder! Om du vill att kaninen ska komma framåt i hoppningen och göra framsteg, så måste du alltid göra en liten mjukstart för den, så att den känner att den klarar hindrerna och lyckas bygga upp ett självförtroende. För då blir kaninen självsäker och lyckas oftast vrida på inställningen ochså, för allting sitter i inställningen!

3. Ta det lungt! Om du sätter kaninen framför ett hinder och du hoppas på att den ska hoppa, då måste du först och främst ta det lungt med den, låt den titta på hindret, kanske du lyfter den över hindret några gånger så den förstår iaf en början av hur den ska bära sig åt för att komma över hindret. Ha långt koppel, var i en lugn miljö och håll dig långt bakom kaninen. Prata med lugn och mjuk röst, klappa och stryk på den och ta det försiktigt och var inte hårdhänt. Man ska dock inte locka den över med godis, för om du tävlar någon gång så är det inte säkert den hoppar utan godis, då det har blivit en vana. Du kan givetvis ge den en mumsbit efter att den har hoppat.

4.första hoppen! När din kanin väl har hoppat så är det bara att berömma den och klappa den, för då känner den på sig att den har gjort något bra. Och gör säkert om det. Komihåg att ge den en lite mums bit efter hoppet.

5.Höj successivt! Om du har byggt upp en rak bana på 3 hinder, och efter lite tid så hoppar din kanin alla hinder, så ska du inte börja höja till högsta märlan, den måste fortfarande känna att den klarar hindrerna och att den bygger upp självsäkerhet och förtroende. Om din kanin river när du höjt till några centimeter högre, men ändå springer igenom banan, så måste du berömma den! Även om den river, denmåste lära sig att det är kul att hoppa för det är kul att få beröm, men beröm med mjuk och lugn röst. annars kan kaninen bli rädd.

6.Alla lär sig olika! Du kan inte räkna med att din kanin ska hoppa elit höjd på första träningen för att din kompis kanin kunde det. För alla är olika! Ingen är den andra lik, likaså i hoppningen. Den ena kanske har svårare att lära sig än den andra, Och det gör en stor skillnad! Du får inte ha för höga förväntningar. Dom kan om dom vill, och ibland kan dom ha en dålig dag. Precis som vi människor! Så ta det lungt, nån gång lossnar det.

7.Lära sig av varandra! Om du ska debutera med din 4 månaders kanin på söndag, och du måste träna. Men du tycker det är svårt och jobbigt, och du tror att kaninen hoppar bättre med en annan förare. Du frågar din kompis om hon vill komma över och träna med din kanin stampe, inför debuten. Där gör du helt fel! Kaninen och du måste lära sig av varandras svagheter och misstag. Kaninen måste vänja sig vid sin förare, vilket är du. Då kan du inte lämna över kaninen till någon annan på första träningen! Din kanin kanske är ganska svår förd, då måste du lära dig att föra den och vad den är bra på, och vad den har för svagheter, Vad den klarar och vad den inte gillar. Annars kommer det inte fungera! Ni kommer rusa fram på banorna när ni väl känner varandra bra och när ni vet vad det är för kanin ni för just då.

Hoppas ni har blivit nå klokare av det hära ;) Men kom ihåg, kaninen måste vara 3 månader minst för att få träna, 4 månader minst för att få tävla!


Kommentarer
Postat av: Victoria

Ibörjan då jag skulle lära Hibiskus att hoppa så lyfte jag över han över hindrerna. Sen så hoppade han dom själv.Jag kunde höja hindrerna för han var så säker och hoppade så högt!

2011-11-28 @ 10:51:54
URL: http://vickevictoria.blogg.se/
Postat av: Victoria

tre vinnare av veckans blogg är dragna ! kika in och se om du blev vinnare ;)

2011-11-28 @ 16:42:03
URL: http://vickevictoria.blogg.se/
Postat av: Felicia

Fin blogg du har! :)

Du får gärna vara med i veckansblogg i min blogg! :)

http://feliciastid.blogg.se/2011/november/veckansblogg-4.html#comment

2011-11-28 @ 16:53:33
URL: http://feliciastid.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0